Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emin tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasarım olarak son aşama çeşitli bir skalaya sahiptir.

Açılıp - kapanma davranışlevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu perese kontrolör edilmelidir. 

Her yangın merdiveninin her dü tarafında korkuluk, küpeşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Bu sebeple yapı içinde herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir aksatai bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının Yangın çıkış kapısı istanbul yayılmasını da önler.

Anne özelliği yangına metanet olan yangın bapları, çok faziletli sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların emin bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış bâtınin kullanılması gerekir.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı koskocamanlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının genişliğinden azca olmamalıdır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve dipında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

FEZA Yöntem Odası Yangın Kapısı: Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının canipı teselsül otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın bapları camlı kabil.

Bu doğrultuda devlet de özen veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine elverişli bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli bekçi ise kızdırmae dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi öfkee dayanıklıdır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece mevcut yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page